Als vrijwilliger meedoen

Wil je als vrijwilliger meedoen, dan kan dat natuurlijk, voor dat je begint wel even het volgende:

  1. Op de locatie aangekomen wordt eerst bepaald wat we precies gaan doen en dan gaan we aan de slag. Ieder mag voor zich uitmaken welke werkzaamheden hij of zij op zich neemt. We proberen zoveel mogelijk groepjes van twee a drie personen te vormen. omstreeks half elf is het tijd voor een kop koffie en omstreeks half een wordt er gezorgd voor soep. Na de soep worden de laatste werkzaamheden afgerond en rond een uur of twee zijn we gewoonlijk klaar.
  2. De knotgroep zorgt voor het gereedschap en er zijn ook werkhandschoenen beschikbaar. Wel zelf meenemen zijn laarzen (het kan erg modderig zijn op de locatie) en koffie of andere drank(en) voor eigen gebruik. Neem ook brood mee (zoveel als je zelf wilt, werken in de buitenlucht maakt hongerig) en een soepkom (met lepel). De soep wordt door iemand van de groep geregeld. Sommigen nemen ook een klein krukje mee om eventjes op te kunnen gaan zitten. Zorg voor warme en windbestendige kleding waarin je je toch makkelijk kunt bewegen. Het is wel handig als je het warm krijgt van het werken, je iets hebt, om uit te kunnen trekken. Hou daar rekening mee.
  3. Werken in de natuur is niet geheel zonder risico. Takken kunnen zwaar zijn. Het materiaal is scherp. De locatie is niet altijd even makkelijk toegankelijk. Overhangende bomen en wind kunnen voor onverwachte gebeurtenissen zorgen. Daarom worden de meer onervaren vrijwilligers altijd begeleid.

Onze afspraken wat veiligheid betreft

  1. Denk vooral aan je eigen veiligheid, dat is niet de taak van een ander!
  2. Denk aan de veiligheid van de anderen, dat is wel jouw verantwoording!

Wil je meedoen, dan ben je van harte welkom er is altijd wel een plaats voor je.

De dagen waarop we gaan knotten staan op de home pagina.

Verdere inlichtingen of aanmelding via knotgroepnieuwegein@gmail.com